Bugun...



DİJİTAL OYUN PİYASASI RESMEN COŞMUŞ
Tarih: 30-10-2018 11:57:56 + -


Dijital Oyun Sektörü 2020 Yılında Ayda Üç Bin Petabaytlık Trafik Oluşturacak… Dünya çapında olduğu gibi Türkiye’de de online Oyun Sektörü hızla büyüyor. Geniş bant erişiminde artış, birden fazla oyuncunun aynı anda uzaktan oyunlara dahil olması ve oyun platformlarının gelişimiyle birlikte milyonlarca oyuncu her gün online oyun oynuyor.

facebook-paylas
Tarih: 30-10-2018 11:57

DİJİTAL OYUN PİYASASI RESMEN COŞMUŞ

 

 

Dünya çapında olduğu gibi Türkiye’de de online Oyun Sektörü hızla büyüyor. Geniş bant erişiminde artış, birden fazla oyuncunun aynı anda uzaktan oyunlara dahil olması ve oyun platformlarının gelişimiyle birlikte milyonlarca oyuncu her gün online oyun oynuyor.

 

Dijital Oyun Sektörü Her Geçen Gün Büyüyor

30 milyonun üzerinde oyuncu sayısıyla 878 milyon doları aşan dünyanın en büyük 18. oyun pazarı haline gelen Türkiye için bu rakamlar, ne denli önemli bir pazardan söz ettiğimizi gözler önüne seriyor. Ardında yüksek hızda bir internet bağlantısı ve veri merkezindeki sunucular bulunan, telefonlar, kişisel bilgisayarlar ya da konsollardan oynanan online oyunlar, dünya çapında yıllık 20 milyar doların üzerinde değer yaratıyor.

 

Çoğunlukla bulut tabanlı veri merkezi çözümlerine ihtiyaç duyan oyun altyapılarının sürekli çalışır halde olmasının önemine değinen Radore Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol “Dijital oyun sektörünün 2020 yılına gelindiğinde ayda 3 bin petabaytlık trafik oluşturması bekleniyor. Aynı zamanda online ve mobil oyun sektöründe hem hizmet sağlayıcılarda hem de oyuncu kitlesinde en ufak bir kesinti ya da anlık gecikmeye karşı büyük bir hassasiyet mevcut. Hizmet kalitesi açısından milisaniyelerin bile önemli olduğu ve oldukça büyük miktarda veri aktarımlarının gerçekleştiği bu sektörde yerel bir veri merkezinden profesyonel hizmet almak, oyunlardaki gecikme sürelerini azaltmak ve oyun deneyimini üst seviyeye taşımak için büyük bir avantaj sunuyor” dedi.

 

5G sonrası bulut üzerinden oynanan oyunlar talebi artıracak

Aslında tüm bu online oyun ortamı ve milyonlarca oyuncunun sürekliliği ardındaki bulut yapısını ayakta tutan veri merkezlerine bağlı. Bulut depolama ve işlem kapasiteleri oyunculardan gelen veri talebini karşılamak üzere geliştiriliyor ve süreklilik için Tier III veri merkezleri tercih ediliyor.

 

Önümüzdeki dönemde yaygınlaşması beklenen ve sektördeki ihtiyacı artıracak olan konu ise “bulut üzerinde oyun” (cloud gaming). En basit haliyle sistem, oyuncuların kendi yüksek performans sunan sistemlerini satın almak ya da sürekli donanımlarını, yazılımlarını güncellemek zorunda kalmak yerine bulut üzerinden, oyunun online olarak istenen cihazda oynanmasını kapsıyor. Yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan bu sistemin 5G’den sonra hız kazanması bekleniyor. Bulut üzerinde oyunun yaygınlaşması ise veri merkezlerinde kökten değişikliklere sebep olacak.

 

 

BALKAN HABER AJANSI




Kaynak: BALKAN HABER AJANSI

Editör: BALKAN HABER AJANSI

Bu haber 7226 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEDYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI