Bugun...



KAPADOKYA YENİDEN DÜNYA GÜNDEMİNDE
Tarih: 28-05-2016 09:22:44 + -


Dünyada Türkiye denince akla gelen ilk beş erden biri olan Kapadokya, yeniden dünya turizminni gündemine getirildi. Dünyada bir eşi daha bulunmayan bu bölge elbette ne kadar tanıtılsa az, ama bu kez çok daha iyi bir tanıtım söz konusu...

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2016 09:22

KAPADOKYA YENİDEN DÜNYA GÜNDEMİNDE

Dünyada Türkiye denince akla gelen ilk beş erden biri olan Kapadokya, yeniden dünya turizminni gündemine getirildi. Dünyada bir eşi daha bulunmayan bu bölge elbette ne kadar tanıtılsa az, ama bu kez çok daha iyi bir tanıtım söz konusu...

Türkiye’nin bir çok yöresinde olduğu gibi Kapadokya bölgemizde de turizmciler için çok zor bir yılı atlatmaya çalışıyorlar. Pek çok turizmci yüzde 50 hatta onun da üzerinde kayıp yaşanabileceğini belirtiyor. Seneyi en az hasarla atlatmak için kolları sıvayan Kapadokyalı turizmciler, kaynak pazarlarda tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürütüyorlar.

Daha önce sırasıyla Chicago, Yeni Delhi (Hindistan), Kuala Lumpur (Malezya), Singapur City (Singapur), Oslo (Norveç), Stockholm (İsveç), Helsinki (Finlandiya), Shanghai (Çin Halk Cumhuriyeti), Hong Kong (Çin Halk Cumhuriyeti), St. Petersburg (Rusya), Moskova (Rusya), Taipei (Tayvan - Çin Cumhuriyeti), Manila (Filipinler) ve Ho Chi Minh City’nin (Vietnam) kentlerinde tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürüten Kapadokyalı turizmciler, bu sefer de soluğu Güney Kore'nin başkenti Seul ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Beijing'de aldılar.

Tanıtım etkinliğinin gerçekleşmesinde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri M. Fatih Yıldız ve Ahiler Kalkınma Ajansı Tanıtım Birim Başkanı Melike Aygün Çakıroğlu'nun önemli katkıları olduğunu belirten KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, vize probleminin aşılmasının ardından 26 kişilik heyetin Aksaray Valisi Şeref Ataklı'nın başkanlığında yola çıktığını kaydetti.


Seul'deki acente, çalıştay ve B2B görüşmelerini kaldıkları otelde gerçekleştirdiklerini kaydeden Dinler, ''Salonun ilk girişinde çömlek tezgahının başında Erkan Usta, ilk defa organizasyonlarımızda yer alan geleneksel Türk Sanatı olan ebru için ise Naile Hanım Koreli ziyaretçilerimizi karşıladı.

 

Güney Koreliler; yani bu ülkenin turistleri ile tur operatörleri ülkemizi ve özellikle de Kapadokya’yı çok iyi tanıyorlar. Aslına bakarsanız Güney Kore her dönem düzenli olarak bölgemize gelen bir kaç ülkeden biri. Neticede de bir çok tur operatörü bölgemize bir çok kez geldiğinden Kapadokya’ya hiç yabancı değillerdi, lakin içlerinde hiç bilgi sahibi olmayanlar da vardı. Yapılan b2b görüşmelerin ardından Korece olarak hazırladığımız güzel bir sunum yaklaşık 60 Güney Koreli acenteci tarafından ilgiyle dinlendi / izlendi. Daha sonra öğle yemeği esnasında daha samimi bir ortamda 10’lu gruplar halinde beraber sohbet etme imkanına sahip olduk. Yemek sonuna doğru ise geleneksel çekilişlerimizi yaptık ve Uçak, Otel, Tur, Balon’dan oluşan 5 adet tur paketini Güney Koreli dostlarımıza hediye ettik.''dedi.

Turların neden tek gecelik olduğu da anlatıldı...

Seul'de Vali Şeref Akatlı AHİKA Genel Sekreteri Sayın M. Fatih Yıldız, TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Sayın Muammer Sak ve KAPTİD Başkanı sıfatıyla kendisinin Kore basınıyla bir araya geldiğini ifade eden Yakup Dinler, kendilerine en çok yöneltilen sorunun ise Kapadokya'da geceleme süresinin gruplarda neden 1 gün olduğu noktasında yoğunlaştığını aktardı.  

 

Tur programlarını Koreli tur operatörlerinin belirlediğini ve kendilerinin buna uyduğunu kaydeden Dinler, ''Kapadokya’nın keşfedilmesi için en az 3 gece gerektiğini kendilerine anlattık ve merak ettikleri diğer hususlarda bilgi verdik.'' şeklinde konuştu.
 

Beijing'de Beijing International Travel Exhibition (BITE) ve Jui Long Alışveriş Merkezi'nin önündeki tanıtım organizayonu olmak üzere iki etkinliğe katıldıklarını aktaran Yakup Dinler, ''Jui Long Alışveriş Merkezi’nin önüne kurulan dev ekran, sahne ve 2 çadıra Çin halkının ilgisi büyük oldu. Dev ekranda gün boyu Kapadokya ve Türkiye tanıtım filmlerinin yayınlandığı organizasyonda 3 kez Türk dansları gösterisi yapıldı, etkinlik boyunca Türkçe müzikler çalındı. Çadırlarda ise Kapadokya broşürleri dağıtıldı, çömlek ve ebru gösterileri gerçekleştirildi.

 

Ayrıca Çinlilere Kapadokya’nın ve Türkiye’nin yöresel lezzetlerinı tatma olanağı da sunuldu.'' ifadelerini kullandı. 




Bu haber 762 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI