Bugun...



ALMANYA'DAN MÜJDE
Tarih: 17-06-2016 10:01:37 + -


Alman turistlerin geçtiğimiz ay en fazla tercih ettiği destinasyonlar belli oldu. Yunanistan'a dönük talep artmaya devam ederken, Mayorka ve Kanarya Adaları'nın kapasitelerini doldurmaya başladığının ilk işaretleri de gözlemlendi. Mayıs ayında Türkiye’ye dönük rezervasyonlarda ise ciddi anlamda toparlanma yaşandığı görüldü.

facebook-paylas
Tarih: 17-06-2016 10:01

ALMANYA'DAN MÜJDE

 

 

Alman turistlerin geçtiğimiz ay en fazla tercih ettiği destinasyonlar belli oldu. Yunanistan'a dönük talep artmaya devam ederken, Mayorka ve Kanarya Adaları'nın kapasitelerini doldurmaya başladığının ilk işaretleri de gözlemlendi. Mayıs ayında Türkiye’ye dönük rezervasyonlarda ise ciddi anlamda toparlanma yaşandığı görüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

Traveltainment tarafından derlenen verilere göre, Nisan ayında yüzde 30 büyüme yakalayan Girit’in Heraklion Havalimanı’na dönük talep mayıs ayında da yüzde 12 oranında artarken, bölgeye dönük paket turlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 12.8 daha yüksek fiyatla satıldı. Nisan ayında yüzde 21 daha fazla Alman turist tarafından ziyaret edilen Kos, mayıs ayında da yüzde 27 artış yakaladı. Talebin yüzde 13 oranında arttığı Rodos’a dönük turların ise yüzde 9.9 daha pahalı olduğu görüldü.

 

 

 

EN BÜYÜK ARTIŞ YİNE VARNA’DA

 

En büyük artış ise yüzde 46 ile Bulgaristan’ın ana havalimanı Varna’da yaşandı. Varna’ya dönük talep nisan ayında da yüzde 60 oranında artmıştı.

 

MAYORKA VE KANARYA ADALARI’NIN KAPASİTESİ DOLDU

 

Öte yandan, Mayorka’nın kapasitesini doldurmaya başladığının ilk işaretleri görülmeye başladı. Bölgenin giriş kapısı olan Palma Havalimanı’na dönük talep nisan ayında yüzde 14 artarken, mayıs ayında bu oran yüzde 6 olarak gerçekleşti. 

 

Aynı şekilde, Kanarya Adaları’na dönük talep artışı da nisan ayına göre yavaşladı. Las Palmas’a dönük rezervasyonlar yüzde 10, güney Tenerife’ye dönük rezervasyonlar yüzde 2 oranında artarken, Fuerteventura’ya dönük talep yüzde 8 oranında düştü.

 

 ANTALYA HAVALİMANI YENİDEN İLK SIRADA

 

Öte yandan, Türkiye’ye dönük rezervasyonlarda bir kıpırdanma olduğu Traveltainment’ın verileri ile de doğrulandı.

 

Bu yılın başından itibaren ocak ayında yüzde 40, şubatta yüzde 42, martta yüzde 50, nisanda ise yüzde 22 oranında düşen Antalya Havalimanı’na dönük talep, mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 oranında geriledi. Bu verilerle birlikte, toplam yolcu sayısının yüzde 34’ünü alan Antalya, yüzde 26 pay alan Palma Havalimanı’nın önüne geçerek tekrar en fazla yolcu alan havalimanı konumuna yükselmiş oldu.

 

Mısır’ın popüler destinasyonu Hurghada’ya dönük talep ise yüzde 45 oranında azaldı.

 

Traveltainment’ın Bistro sistemi, 11 bin Alman seyahat acentesi ve 130 tur operatörü tarafından, internet rezervasyon motoru ise 350 seyahat acentesi ve portal tarafından kullanılıyor.

 

 

 

 

 




Bu haber 1266 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI