Bugun...



TURİZMDE BAŞARILI OLANLAR DA VAR
Tarih: 17-09-2017 23:01:00 + -


Neredekal.com'u kurmadan önce Aylap Holding'in bir iştariki olan iLab Holding'in bölgeler grup müdürü olarak görev yaptığını ve şirketin Anadolu yapılanmasını kurup yönettiğini belirtti...

facebook-paylas
Tarih: 17-09-2017 23:01

TURİZMDE BAŞARILI OLANLAR DA VAR

Neredekal.com'u kurmadan önce Aylap Holding'in bir iştariki olan iLab Holding'in bölgeler grup müdürü olarak görev yaptığını ve şirketin Anadolu yapılanmasını kurup yönettiğini belirten Özkan Hacıoğlu, şehirleri gezerek kurumsal satış yaptığını ifade etti. Özkan Hacıoğlu ''Bir gün Gaziantep'e giderken bir grubun seyahat KİT'ini satın aldım. KİT'in içinde çok taşlaşmamış seyahat yöreleri vardı. Aslında buralar insanların bilmesi durumunda gideceği yerlerdi ama kimse bilmiyordu. Ben de gezmeyi seven bir insan olduğum için internette buralarla ilgili araştırma yaptım ancak hiçbir şey  bulamadım’’ yorumunu yaptı…

 

 

 

Sonrasında mevcut işinden ayrılan ve elindeki 27 bin 836 lira sermayeyle Neredekal.com'u kuran Özkan Hacıoğlu, ''Şirketin bütün temel gereksinimleri bu parayla alındı. Ama artımız şuydu; satış kökenli bir adam olduğum için daha site açılmadan powerpoint sunumuyla neredekal.com için kurumsal üyelik satışı yapmaya başladım. Hikayemiz de şuydu; Özellikle çok taşlaşmamış tatil yörelerine, mesela Bodrum merkez değil de, etrafındaki küçük tatil bölgelerine odaklandık. Marmaris'teki büyük oteller yerine biraz daha yukarı çıkıp Hayatbükü, Ovabükü, Palamutbükü gibi yerlere gittik.'' şeklinde konuştu.

 

 

O zaman o bölgelerle ilgili ilk internet içeriklerini kendileri yarattıkları için sitenin organik büyümesinin çok kolay ve hızlı olduğunu ifade eden Özkan Hacıoğlu, ''Oradaki otellerin reklam ve pazarlamayla büyük bütçeleri yoktu.  Onların tanıtımını yaptık. Orada da vizyon olarak 'eğer bir insan o taraflara gitmek istiyorsa bunu Google gibi arama motorlarında nasıl arar?' diye düşünerek kendi ekibimizle içerikler hazırladık. Otellere de, ''Buraya gelmek isteyen potansiyel bir kitle bizim üzerimizden toplanıyor. Otelinizi neredekal.com üzerinden tanıtın'' diyerek satış yaptık.'' bilgisini paylaştı.

 

Gittikleri otellerin butik tarzdaki 30-40 odalı oteller olduğunu ifade eden Hacıoğlu, karar vericilerin otel sahipleri olması nedeniyle hızlı yol almanın da mümkün olduğunu söyledi. Hacıoğlu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

 

''Bu otellerde çok kurumsal bir yapı olmadığı için 3-4 kere gitmeye gerek kalmadı. Satışı da bilen bir ekip olduğu için işler daha da kolaylaştı. Çok küçük bir parayla işe başladık ama bir ay sonra kapımızda 6 tane kiralık araç 6 tane de satışçımız vardı. Oradan hızlı bir şekilde yol alabildik.

 

 

Bizim o zamanki girişimimiz aslında bir misyonerlikti. Steve Jobs'un o muhteşem sunumuyla iPhone'u tanıtmadığı, facebook'a neredeyse hiçkimsenin üye olmadığı, twitter'ın whatssup'ın, kısacası internetin ne olduğunu insanlara anlatan enstrümanlaın hiçbirinin olmadığı bir dönemden bahsediyoruz. Otellere gittiğimizde, bırakın kablosuzu, kablolu ile bile bağlanmanın zor olduğu bir dönemdi. Cep telefonlarıyla veya VIN'larla tanıtım yapıyorduk. Yani internetin doğru düzgün olmadığı bir ortamda insanlara internetten otellerini tanıtabileceklerini anlatıyorduk. Bu dönemde gittiğimiz her 100 otelden 70-80'inin henüz kendi web sitesi yoktu. İnsanlar nasıl alan adı alacaklarını bile bize soruyorlardı ve biz onlara bir nevi danışmanlık hizmeti de veriyorduk.

 

 

Biz neredekal'ı kuralı 10 yıl oldu. Şimdi lavaboya bile elimizde telefonla gidiyoruz. Nasıl artık kimseye 'cep telefonun var mı?' diye sormuyorsak, sosyal medya hesapları da öyle oldu. Tanıştığınızda kartvizit alma yerine sosyal medyada takipleşme var. İnternet mecrası çok eskiyen bir alan ve müşteriler artık çok daha talepkar. Bugün yaptığınız şeyler yarın eskiyebiliyor. Dolayısıyla teknoloji konusunda agresif olmak zorundayız. İnternetteki her ürün artık ikame olabilir. Bizim yokluğumuzda ortaya çıkacak boşluk, bu alanın dışında çalışan şirrketler tarafından dahi doldurulabilir.''

 

TURİZM AKTİVA HABER




Bu haber 709 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI