Bugun...



TÜRK HAVA YOLLARI BÜYÜMEYE DOYMUYOR
Tarih: 11-11-2014 09:44:26 + -


THY'nin 9 aylık cirosu ve net karı açıklandı

facebook-paylas
Tarih: 11-11-2014 09:44

TÜRK HAVA YOLLARI BÜYÜMEYE DOYMUYOR

 

Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, kurumun 2014 yılının ilk dokuz aylık döneminde 1 milyar 545 milyon TL net kar elde ettiği, toplam cirosunun ise 18,4 milyar TL olduğu açıklandı.

 

 

 

THY tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

 

Türk Hava Yolları’nın 2014 yılı ilk dokuz aylık konsolide mali tabloları Borsa İstanbul’a bildirildi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlar yüzde 33 oranında artarak 18,4 milyar TL olarak gerçekleşti.

 

Türk Hava Yolları 2014 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 38 artışla 1 milyar 154 milyon TL esas faaliyet karı elde ederek dokuz aylık dönemi 1 milyar 467 milyon TL esas faaliyet karı ile tamamladı. Üçüncü çeyrekte elde edilen 1 milyar 373 milyon net kar ile birlikte 2014 yılı dokuz aylık net karı yüzde 87 artışla 1 milyar 545 milyon TL olarak gerçekleşti.

 

Yılın ilk dokuz ayında 41.4 milyon yolcu taşıyan Türk Hava Yolları’nın yolcu sayısında yüzde 14, arz edilen koltuk kilometrede (AKK) yüzde 17, ücretli yolcu kilometrede (ÜYK) ise yüzde 17 artış sağlandı. Yolcu doluluk oranı da geçen yılın seviyesini koruyarak yüzde 79.7 olarak gerçekleşti. Dıştan dışa transfer yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak toplam dış hat yolcu içerisinde yüzde 43 paya ulaştı.

 

Dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markalarından biri olan Turkish Cargo, 2014 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla 491 bin ton kargo taşıması gerçekleştirdi.  Turkish Cargo, yirmidört kategoride verilen Payload Asia Ödüllerinin en önemlisi olan “Yılın Kargo Havayolu (Overall Carrier of the Year)’’ ödülünün yanı sıra  “Yılın Kombine Taşıyıcısı (Combination Carrier)’’ödülünün de sahibi oldu.

 

Türk Hava Yolları bugün itibariyle 45 iç hat, 219 dış hat olmak üzere dünya üzerinde 108 ülkede 261 şehir ve 264 havalimanına uçuş gerçekleştirmektedir. Avrupa’nın en genç filolarından birine sahip olan Türk Hava Yolları’nın filosunda 198 dar gövde, 53 geniş gövde ve 9 kargo olmak üzere toplam 260 uçak bulunmaktadır.

 

Son on yılda global pazar payını üçe katlayan ve hizmet kalitesiyle dört yıldır üstüste Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçilen Türk Hava Yolları, sağlam finansal temeller üzerinde karlı büyümeye devam etmektedir.

 

 




Bu haber 1288 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI