Bugun...



MÜNCİ KARAKAYA 2016 İÇİN BEKLENTİLERNİ ANLATTI
Tarih: 03-01-2016 23:51:46 + -


'Uçak desteği yetmez, turizmcilerin kullandığı büyük krediler var'

facebook-paylas
Tarih: 03-01-2016 23:51

MÜNCİ KARAKAYA 2016 İÇİN BEKLENTİLERNİ ANLATTI

 

MTS Incoming Genel Müdürü Münci Karakaya, ilk kez bu yıl bütçeyi Ocak ayına kadar bütçe yapamadıklarını ifade etti. Turizm sektörünün kullandığ büyük krediler olduğuna dikkat çeken Karakaya, sadece uçak şirketlerinin değil, incoming acenteleleri, tur operatörleri ve otelcirin de de desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

 

2016 sezonu ile ilgili olarak en büyük sorunun Ruslardan boşalan kapasitelerin ne olacağı, nasıl ve kimler tarafından pazarlanacağı olduğunu belirten Münci Karakaya, ''Kemer bölgesi ne olacak örneğin? Fiyat indirimleri nereye kadar devam edecek? Kemer bölgesi, fiyatlarda çok büyük çaplı indirime giderse, bu durum bütün Türkiye'yi etkileyecektir. Bu nedenle pazarı çok iyi takip edip arzı bir ölçüde kısmak gerekecek diye düşünüyorum.'' değerlendirmesini yaptı.


Fiyat indirimlerinin mutlaka gündeme geleceğini ve fiyatların nereye kadar indirileceğine otelcilerin karar vereceğini ifade eden Karakaya, “Kaliteyi tutturmak için gereken bir fiyat var. Bu nedenle piyasayı sarsmayacak bir fiyat tutturmamız lazım. Tüm Türkiye olarak, fiyatları inanılmaz boyutlara çekmememiz gerekir.” dedi.


Devletin uçak desteği dışında yapabileceği şeylerin de olduğunu kaydeden Münci Karakaya, “Bir kere turizmcinin ihracatçı statüsüne alınması gerekir. Alkolde ve bizim gibi ncoming acentelerinin kullandığı akaryakıtta ÖTV alınmaması gerekir. Incoming acentesi olarak bir yattan ne eksiğimiz var mesela? Onlar indirimli akaryakıt alıyorlar. Biz ise kullandığımız mazota ÖTV ödüyoruz ama ihracat yapıyoruz. Yüksek masraflardan dolayı otelcilerin büyük dertleri var. Sırf uçak değil ki. Tur operatörü var, otelci var, incoming acentesi var... Bunların hepsinin desteklenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Peki tur operatörü, otelci ve incoming acentesi desteklenirse Rusya'daki kayıp telafi edilebilir mi? Karakaya, bu soruyu şu şekilde yanıtlıyor:

Rusya'daki kayıp telfi edilemez. Olumsuz bir tablo çizmek istemem ama bazen okuduklarımdan irite oluyorum. İyimser olalım ama gerçekleri de görmezden gelmeyelim. Şu anda Almanya ve Hollanda gibi pek çok Avrupa ülkesinde eksideyiz. Bunların ne kadarı geriye döndürülür ona bakalım. “Rusya'daki kaybı başka bir pazarda kapatırız lafına kendimizi kaptırmayalım. O kadar büüyük kapasite İran'la, Azerbaycan'la falan dolmaz. Bir kere bunu görmek lazım. Devletin sektöre vereceği destek, yapacağımız indirimlerde kaliteyi bozmamak içindir. Kar sağlamayı bırakalım bu sene.


Otelcilerin, acentelerin ve diğer tedarikçilerin kullandığı bir sürü kredi olduğunu belirten Karakaya, incoming acentelerinin kullandığı transfer firmalarının bile borçları olduğuna dikkat çekti. “Bu nedenle turizm sektöründeki tüm tedarikçilerin desteklenmesi gerekiyor” diyen Karakaya, “Kaliteyi tutturmak istiyorsak maliyetleri düşürmemiz lazım. Ya da elimizdeki personeli tutup istihdama katkı sağlamak istiyorsak o zaman devlet bize destek verecek. Aynı zamanda sosyal yanları ağır basan bir problemle karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

Karakaya, MTS Incoming'in 2016 beklentileri ile ilgili ise şu bilgileri verdi:


Bu sene ilk defa bütçe yapamadık. 2016 yılının bütçesini ocak ayında yapıyoruz. Bu anlamda, mevcut verilerle bütçe yapsaydık, kötümser bir bütçe yapmamız gerekecekti. Bu nedenle de ocak ayının verilerii bekliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bu haber 1802 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI