Bugun...



THY İLE BAŞA ÇIKILAMAZ
Tarih: 07-07-2016 13:30:20 + -


Dünyanın en iyi havayolu şirketi THY, bu unvanını kaybetmemek için, şimdi de Rusya atağına geçti… Charter ile rekabet edecek ve tabii ki kazanacak…

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2016 13:30

THY İLE BAŞA ÇIKILAMAZ

Dünyanın en iyi havayolu şirketi THY, bu unvanını kaybetmemek için, şimdi de Rusya atağına geçti… Charter ile rekabet edecek ve tabii ki kazanacak…

 

Evet, Charter uçuşları başlamadı, THY Rusya'da atağa geçti…

 

Türk Hava Yolları (THY), Rusya’da Türkiye turlarının yeniden satışa açılması ve henüz charter seferlerinin uçuşa geçmemesi üzerine artan talebi karşılamak için Moskova-Antalya uçuşlarını artırma kararı aldı.

THY Rusya Müdürü Mefail Deribaş, Gazetem.ru'ya yaptığı açıklamada, “Sezon başında bireysel uçan yolcularımız vardı ancak Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 30 Haziran’da Türkiye turlarının satışını serbest bırakan kararnameyi imzalaması ile birlikte hemen ertesi gün talep patlaması yaşadık. Hem bireysel yolcularımızda artış yaşadık hem de tur operatörlerinden çok fazla koltuk talebi aldık. Bunun üzerine yaptığımız çalışmalar ile talebe cevap vermek adına günde bir sefer yaptığımız Moskova-Antalya uçuş sayısını üçe çıkarmaya karar verdik” açıklamasında bulundu…

 

 

Charter uçuşları başlamadığı için tur operatörlerinin tarifeli Antalya uçuşu gerçekleştiren THY ve Rus hava yolu şirketi Aeroflot’a yöneldiğini belirten Deribaş, şöyle konuştu:

 

“Kararnamenin imzalandığı günün ertesi tur operatörleri bizim ile irtibata geçerek imkanlarımızı öğrenip ona göre planlama yapmak istediklerini belirttiler. Tabi geçtiğimiz yılarda charter ile yolcu taşıdıklarından asıl ulaşımı oradan sağlıyor ve bizden yine sezon içinde blok koltuk talepleri oluyordu. Sistemi bildiğimiz için biraz da imkanlarımızı zorlayarak Antalya uçuşlarımızı arttırma kararı aldık. Şu anda günde bir sefer olan sayımıza 13 Temmuz’da haftalık iki ek sefer koyuyoruz, 18 Temmuz’dan itibaren ise günde iki sefere, 1 Ağustos tarihinden itibaren ise günde 3 sefer ile Moskova-Antalya arası uçuş gerçekleştireceğiz. Bu kararımız burada çalışan tur operatörlerinde büyük sevinç yarattı ve bize şimdiden taleplerini geçmeye başladılar. Umuyoruz ki sezon başını kaçırmış olsak ta turizmimize bu şekilde katkı sağlamış oluruz. Ama tabi öncelikli olarak bizi en çok iki dost ülkenin yaşadığı sorunu çözmüş olmaları sevindirdi.”

 

 

Rusya’dan toplam on şehirden Türkiye’ye karşılıklı sefer düzenlediklerini söyleyen Deribaş, Moskova haricinde St. Petersburg, Kazan, Ufa, Eketerinburg, Stavrapol, Astrahan, Soçi, Rostov ve Novosbirsk’den uçtuklarını söyledi. Türkiye sezona hazırlık yapmadan girmesine rağmen, gerek kendilerinin gerekse de tarifeli uçan Rus havayolu şirketi Aeroflot ile Türkiye’ye giden turist sayısının charter uçuşları ile artacağını belirten Deribaş, yolcuların, İstanbul ve Ankara aktarmalı da Antalya’ya ulaşabileceğini belirtip Rusya’dan bu yıl 1-1,5 milyon turistinin gideceği tahmininde bulundu.

 

Öte yandan, TürkRus'un haberine göre, Rusya’nın Türkiye’ye tur satışı yasağını kaldırması uçak biletlerine ciddi talep artışı ve beraberinde fiyat artışı getirdi. Rusya Tur Operatörleri Birliği, artan talep karşılanamadığı için Moskova-Antalya uçak biletlerinin son birkaç gün içinde yüzde 75’in üzerinde zamlandığını açıkladı.

 

Rusya Tur Operatörleri Birliği ile ortak faaliyet yürüten online bilet satış sitesi Aviakassa’da Moskova-Antalya uçak biletlerine yüzde 75,6 zam geldi.

 

Örneğin Pegasus Hava Yolları’nda haziran ayı sonunda 7 bin 500 ruble olan gidiş dönüş Moskova-Antalya bileti, 9 bin 800 rubleye yükseldi. Aeroflot’un Moskova-Antalya bilet fiyatı 21 bin 400 rubleye, THY’nin 48 bin rubleye kadar çıktı. Fiyatlar son dakikada artan taleplerin karşılanamaması ve bilgisayar satış sistemlerinin buna bağlı olarak otomatikman "en yüksek fiyata çıkması" ile uçuşa geçit.

 

Araştırmaya göre, son birkaç günde St.Petersburg-Antalya biletlerine ortalama yüzde 25, Mos

 

 

 

 

 




Bu haber 577 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI