Bugun...



YASAKLARIN KALKTIĞI İLE İLGİLİ YAZI DAHA GELMEDİĞİ İÇİN
Tarih: 03-07-2016 22:34:31 + -


Kabus, pembe bir rüyaya döndü dönmesine ama; hala her şey tıkırında değil… Uçak krizi diye bir şey var… Nedeni ise Rus Sivil Havacılık Kurumu'nun charter yasaklarının kaldırıldığına dair yazıyı henüz tur operatörlerine göndermemiş olması.

facebook-paylas
Tarih: 03-07-2016 22:34

YASAKLARIN KALKTIĞI İLE İLGİLİ YAZI DAHA GELMEDİĞİ İÇİN

Kabus, pembe bir rüyaya döndü dönmesine ama; hala her şey tıkırında değil… Uçak krizi diye bir şey var… Nedeni ise Rus Sivil Havacılık Kurumu'nun charter yasaklarının kaldırıldığına dair yazıyı henüz tur operatörlerine göndermemiş olması.

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye dönük tatil satışı ve charter yasaklarını kaldıran kararnameyi imzalamasının ardından, ''Rusya'dan Türkiye'ye turist akını'' şeklindeki haberler medyada geniş yer buldu. Peki gerçek durum ne, böyle bir akın başladı mı, Rus turizmciler ne diyor?

 

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, şimdilik böyle bir akın başlamış değil. Nedeni ise Rus Sivil Havacılık Kurumu'nun charter yasaklarının kaldırıldığına dair yazıyı henüz tur operatörlerine göndermemiş olması.

 

Bir yandan Rus Sivil Havacılık Kurumu'ndan yazı bekleyen tur operatörleri, bir yandan da tarifeli uçuşlarla yolcu göndermeye başladılar. Ancak şu aşamada volüm oldukça düşük. Örneğin THY'nin iki uçağını blok olarak kapatan Pegas Touristik, Antalya'ya haftada iki uçuş gerçekleştirecek.

 

Tez Tour ise charter yasakları kalkıncaya kadar Aeroflot'un tarifeli seferleri ile yolcularını Antalya'ya gönderecek. Ancak Tez Tour Pegas'ın aksine, yolcu başına bilet alarak bunu yapacak.

 

ANEX 5 NOKTADAN UÇACAK

 

Pazarın bir diğer önemli oyuncusu Anex Tour, kendi hava yolu şirketi Azur Air ile Antalya'ya ilk uçuşunu 7 Temmuz'da gerçekleştirecek. İlk olarak St Petersburg'dan uçuşlara başlayacak olan şirket, sonraki dönemde Moskova ve üç kentten daha operasyon yapacak.

 

CORAL VE TUI PLANLAMA AŞAMASINDA

 

Coral Travel ve TUI ise operasyonlarını nasıl yürütecekleri konusunda planlama aşamasındalar. Her iki şirketin de yakında konuyla ilgili olarak bir açıklama yapması bekleniyor.

 

CHARTERLAR BAŞLAMADIĞI İÇİN FİYATLAR YÜKSEK

 

Charter uçuşları henüz başlamadığı için Rusya'dan Antalya dönük paket turları alışılanın üzerinde fiyatlara satılıyor. Tur operatörleri, charter uçuşlarının başlamasıyla birlikte bu durumun değişeceğini, fiyatların düşeceğini belirtiyorlar. Mesela şu anda Anex Tour'ın iki kişi bir haftalık Antalya paket tatili 679 dolardan başlıyor. Pegas'taki fiyatlar ise 1.100 dolar ile 1250 dolar arasında farklılaşıyor…

 

''UÇAK BULMA SIKINTISI YAŞANABİLİR''

 

Rusya pazarının yeniden canlanması noktasında pozitif gelişmeler yaşansa da, her şey güllük gülistanlık değil. Rusya'da planlamaların yapıldığı dönemde Türkiye'nin devre dışı kalması, yasaklar kalkıp talep oluşunca uçak bulma sorunlarını da beraberinde getirebilir. Konuyla ilgili olarak Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), ''Hem turistler, hem de hava yolu şirketleri yaz parogramlarını belirlerken Türkiye piyasada yoktu. Buna rağmen Türkiye'ye belli sayıda charter uçuşu olacaktır ancak bu sayı krizden önceki sayılar olmayacak.'' açıklamasını yapıyor.

 

TEZ TOUR VE PEGAS'TAN UÇAK AÇIKLAMASI

 

Pegas Touristik genel Müdürü Anna Podgornaya, Sivil Havacılık Kurumu'nun gerekli izinleri vermesinden sonra, tur operatörlerinin uçak planlaması için bir haftalık süreye ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. Podgornaya, ''Şu anda planlanan uçaklar satıldı, oteller satın alındı. Daha önce yapılmış olan planlamaları değiştiremeyiz. Aynı durum diğer tur operatrleri için de geçerli. Başka uçuşlar, uçaklar bulunmaya çalışılacak.'' derken,  Tez Tour Genel Müdürü Alexander Burtin ise, ''Şu anda hazır uçak yok ama bulmak mümkün. Aynı zamanda diğer tur operatörleri ile ortak uçuş imkanlarını da görüşüyoruz.'' diyor.

 

 




Bu haber 664 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI