Bugun...



ÇİNLİLER SEYAHATTE DÜNYA LİDERİ
Tarih: 15-09-2016 10:01:29 + -


Dünya dursa da Çinliler durmuyor: Yurt dışı seyahatleri dünyayı beşe katladı… Hepsi resmen gezme telaşında…

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2016 10:01

ÇİNLİLER SEYAHATTE DÜNYA LİDERİ

Dünya dursa da Çinliler durmuyor: Yurt dışı seyahatleri dünyayı beşe katladı… Hepsi resmen gezme telaşında…

 

ITB Berlin ve IPK International tarafından yapılan bir araştırma, Çinli turistlerin yurt dışı seyahat talebinin tüm dünyayı geride bırakarak rekor oranda arttığını gösterdi.

 

 

 

World Travel Monitor isimli araştırmaya göre, 2015 yılında yurt dışı seyahat sayısını en fazla artıran ülke açık ara farkla Çin oldu. Araştırmanın sonuçlarına göre, Çinli seyahatçilerin yurt dışı tatillerinin süresi 2007 yılına göre 2015 yılında yarı yarıya azaldı. Ancak aynı süre içerisinde artan seyahat sayısı sebebiyle harcamalar neredeyse 3 katına çıktı.

 

YURT DIŞI SEYAHATLERİNDE YÜZDE 23'LÜK REKOR ARTIŞ

 

2015 yılında, Çinli turistler en az bir gece konaklamalı 45.2 milyon yurt dışı seyahati gerçekleştirdi. Araştırmada, Macau ve Hong Kong seyahatleri veri alınmadı. Bu rakam, bir önceki yıla göre 8 milyon daha fazla seyahat ve yüzde 23’lük artış anlamına geliyor.

 

Çinli seyahatçilerin yurt dışı gezilerindeki artış, yüzde 5 olan dünya ortalamasının ise neredeyse 5 katı olarak gerçekleşti. Bu sayede Çin, Fransa ile arasını açarak, Almanya, ABD ve Birleşik Krallık’ın ardından dünyanın en büyük dördüncü kaynak pazarı olarak pozisyonunu sağlamlaştırdı.

 

EN FAZLA ASYA'YA SEYAHAT EDİYORLAR

 

Çinli seyahatçilerin en fazla gittiği ülkeler ise başta Tayvan, Güney Kore, Tayland ve Japonya olmak üzere Asya destinasyonları oldu. Çinli seyahatçilerin en fazla tercih ettiği beşinci destinasyon ise 2.6 milyon gezi ile ABD oldu.

 

Yurt dışına çıkan Çinli seyahatçilerin yaklaşık yüzde 20’si, tercihini Avrupa’dan yana kullandı. Çinlilerin Avrupa’daki popüler destinasyonları Almanya, İsviçre, Fransa, İspanya ve Avusturya olarak gerçekleşti.

 

GECELEME SAYISI DÜŞTÜ, HARCAMALAR 5 KATINA ÇIKTI

2015 yılında Çinli seyahatçiler tarafından gerçekleştirilen yurt dışı gezilerinin yüzde 80’i tatil amaçlı oldu. Çinli seyahatçilerin aile ya da arkadaş ziyareti amacını taşımayan yurt dışı tatillerinin oranı yüzde 76 olurken, bu oran dünyada yüzde 57 olarak gerçekleşti. Uzun yıllar boyunca Çinli turistlerin yurt dışı tercihleri arasında turlar öne çıkarken, son dönemde şehir gezileri de artmaya başladı. Öte yandan, 2007 yılından bu yana geceleme sayısı neredeyse yarı yarıya düşerek ortalama 5 geceye gerilerken, aynı dönemde harcamalar 3 katına çıkarak 77 milyar euroya ulaştı.

 

ÇİNLİLERİN YÜZDE 66’SI 4-5 YILDIZLI OTELLERDE KONAKLIYOR

 

Araştırmada ayrıca, Çinli seyahatçilerin konaklama ve ulaşım tercihleri de incelendi.

 

Buna göre, Çinli seyahatçilerin yüzde 80’inden fazlası tatillerinde otelde konaklamayı tercih ediyor. Bu konaklamaların yüze 62’si ise 4 ve 5 yıldızlı otellerde gerçekleştiriliyor. Çinli seyahatçiler yüzde 40’lık lüks otel tercihleriyle de dünya ortalamasından oldukça farklı bir eğilim gösteriyor.

 

SEYAHAT ACENTELERİNİN EN POPÜLER OLDUĞU ÜLKE ÇİN

 

Çinliler seyahatlerinin yüzde 80’ini hava yoluyla gerçekleştirirken, bu oran dünyada yalnızca yüzde 60. Tatil planı yaparken seyahat acentesi ve kataloglara göre hareket eden Çinli seyahatçi sayısı son dönemde oldukça azalsa da, bu oran yüzde 74 ile hala dünya ortalamasının neredeyse 2 katı.

 

 

 

 




Bu haber 589 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖRLER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI