Bugun...



RESMEN ONAYLANMASA DA SÜLÜK TEDAVİSİ ÖNEMLİ
Tarih: 08-06-2016 21:56:23 + -


Bugün asırlardır bilinen bir tedavi yöntemi olan sülük ile ilgili birçok eksik ya da yanlış bilgi gerek internet ortamında, gerekse sağlıksız birçok klinikte, halka doğruymuşçasına aktarılıyor…

facebook-paylas
Tarih: 08-06-2016 21:56

RESMEN ONAYLANMASA DA SÜLÜK TEDAVİSİ ÖNEMLİ

Bugün asırlardır bilinen bir tedavi yöntemi olan sülük ile ilgili birçok eksik ya da yanlış bilgi gerek internet ortamında, gerekse sağlıksız birçok klinikte, halka doğruymuşçasına aktarılıyor…

 

Sülüğün birçok tedavisi mümkün olmadığı sanılan hastalıkta, tam kesin olmamakla birlikte; iyileştirme ve hastalığın ilerlemesini geciktirme özelliği var…

 

Özellikle iltihaplı bölgelerde mucizevi bir iyileştirme etkisi var.

 

Anadolu’da da, ‘Kocakarı İlacı’ anlayışıyla, sülük kullanıldığı gibi, tıp eğitimi almasına rağmen kendisini herbalizm bilmine adamış kişilerce, gayrı resmi bri yöntem ve uygulama ile hali hazırda kullanıldığını biliyoruz…

 

BALKAN HABER AJANSI Sağlık Haberleri Editörü ve Dünya Sağlık Muhabirleri Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Ayşula Çilem Emirhasanoğlu; sülük konusunda bilinen ya da az bilinen tüm konuları bir rapor halinde, sizler için hazırladı…

 

 

Sülük; sülükler ya da halkalı solucanlar şubesine ait bir alt familya sınıfıdır…

 

Sülüklerin tatlı su, kara ve deniz formları vardır.

 

Oligochaeta, şubesiyle yakın akrabalardır ve klitellum yapısını bulunudururlar. Toprak solucanları gibi hermafroditlerdir. Bütün sülükler etçildir. Solucanlar, sümüklüböcekler, böcek larvaları, küçük kabuklular ile beslenebilirler ya da ikiyaşamlılar, sürüngenler, balıklar ya da bazı memelilerde kan emen parazit olarak bulunabilirler.

 

Sülüklerin bilinen en büyük avcıları, balıklar, sucul böcekler, karidesler ve diğer sülük türleridir.

 

 

 

Tıbbi sülük Hirudo medicinalis, Avrupa'da doğal olarak bulunan ve yüzyıllardır kan emmesiyle bilinen, tıbbi amaçla kullanılan sülüktür. Bu sülüğün salgıladığı antikoagulan madde yapıştırıldığı kısımda kan pıhtılaşmasını engeller ve bu sebeple parmağı kopan kişilerde olduğu gibi, yeniden dikilen organlarda geçici süreyle kan akışının devamını sağlamak amacıyla kullanılır

 

Romatoid rahatsızlıklarda da, etkili olduğu bilinir…

 

Peki sülük tedavisi nasıl uygulanır?

 

 

1- Sülük tedavisi hangi hastalıklar için kullanılmaktadır ?

 

Sülük Tedavisi, atardamar ve toplar damar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, iktidarsızlık, cinsel güç arttırıcı etki (afrodizyak), üreme organı rahatsızlıkları ve Kısırlık, epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, hemoroid’de, göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı,yüksek tansiyon, troid’e bağlı şişmanlık, hormonel bozukluklar ve buna bağlı şişmanlık,sivilce irin,astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri, kangren, Meniere Hastalığında ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır. Ayrıca Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, kangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır. Son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Koruyucu (Preventif) Tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan Sülük Tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.

 

 

 

2- Bir hastada kullanılan sülükler, başka bir hastada da kullanılabiliyor mu ?

 

Bir hastada kullanılan sülükler kesinlikle başka bir hastada kullanılmadan imha edilmelidir. Böylece kan yoluyla bulaşan hastalıkların geçişi engellenerek güvenli bir tedavi sağlanmaktadır. Sülükler ilk kullanımda ürettikleri salgıyı boşalttıklarından ikinci uygulamada aynı etkiyi gösteremezler.

 

 

 

3- Sülük tedavisinde uygulanmaması gereken bölgeler var mı ?

 

* Yumuşak cilt bölgeleri (Göz kapağı ve yakın çevresi gibi)

* Keratinize bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı gibi)

* Önemli Damarların Üzerleri (Boyun, Çene altı, Koltukaltı, Kasık gibi)

 

 

 

4-Sülük tedavisinde Uygulanması sakıncalı olan hastalıklar var mı ?

 

Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında hastanın anemi (kansızlık) sorununun olmaması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmıyor olması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması son bir ay içinde mide-barsak kanaması gibi bir hastalık geçirilmiş olması, cerrahi işlemlerin öncesi ve sonrası Ayrıca diyalize girmekte olan hastaların vital bulguları çok değişken olduğundan Sülük Tedavisi uygulanmaz. Gebelerde ve emziren annelerde, kontrolsüz diyabet hastalığı veya kalp yetmezliği olanlarda da sülük tedavisi uygulanmaz.

 

 

 

5- Sülük Tedavisinin yan etkileri var mı? Tedavi gören kişi daha sonra rahatsızlanırsa ne yapılması gerekir ?

 

Sülük tevdisinden sonra en sık karşılaşılan yan etkisi uygulama bölgesinde görülen lokal kaşıntıdır. Bunun için Sülüğün isırmış oldugu bölgeye BEE PROPOLİS® damlatın ve soğuk uygulama yapmak yeterlidir. Bunun dışında nadiren gelişebilecek baş dönmesi, tansiyon düşmesi, kanamanın 24 saat'en uzun sürmesi gibi problemlerde Doktorunuza başvurmanızı veya en yakın Sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.

 

 

 

6-Acil işim çıktı sülüğü ısırdığı bölgeden çıkarmak istiyorum ne yapmam lazım ?

 

Tedavi bitmeden sülük ısırdığı bölgeden alınmak istenirse az miktarda sigara dumanı yada ısı kaynağı sülüğün ısırdığı yeri bırakmasını için kullanılabilir. Kesinlikle ısırdığı bölgeden çekmek suretiyle çıkartmaya çalışmayınız.

 

 

 

7- Sülük ısırdığı bölgede ne kadar zaman kalmaktadır ?

 

Sülük doyduğunda kendiliğinden ısırdığı yüzeyi bırakır yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasındadır nadiren 90 dakikayı bulduğu da olmuştur.

 

 

 

8- Sterilize sülük kullanmazsam ne olur ?

 

Sterilize edilmeden, kişilerin bu sülükleri dikkatsizce kullanmaları bilinen ve bilinmeyen enfeksiyonlar kapma ihtimali açısından büyük risk taşımaktadır.

 

 

 

9- Aldığım Sülükler kısa zaman sonra ölüyor ?

 

Sülük’lerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise suyun klorlanmamış olmasıdır (Şişe suyu kullanınız) ani ısı değişimlerinde sülükler ölür, suyun sıcaklığı 20 c olması gerekmektedir.

 

 

 

10- Tedaviden sonra nelere dikkat etmem gerekir ?

 

Tedaviden sonra hastanın istirahat etmesi, çok sıcak yada çok soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekmektedir.

 

 

 

11- Tedaviden sonra banyo yapabilir miyim ?

 

Tedaviden bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

 

 

 

12- Tedaviden sonra sülüğün ısırdığı bölgeden ne kadar zaman kan akacak ?

 

Uygulama sonrası 3-24 saat civarında sızıntı şeklinde kanama olabilir , yapılmış olan pansuman açılmadan ertesi güne kadar beklenmelidir.

 

 

 

13- Hirudoterapi’nin anlamı nedir ?

 

Tıbbi Sülüklerle yapılan tedavi anlamına gelmektedir. Latince ismi Hirudoterapi’dir

 

 

 

14- Sülükler Hastaları nasıl tedavi ediyorlar ?

 

Sülüklerin Tedavi edici özellikleri kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir. Bu salgı, 100’ün üzerinde biyoaktif madde içermektedir. Başlıca bu maddeler kanın pıhtılaşmasını engelleyici , oluşmuş pıhtıyı eritici, ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon dengeleyici, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve stres giderici etkilere sahiptir. Ayrıca sinir hücreleri ve liflerinin tamir edilmesini hızlandıran enzimlerdir.

 

 

 

15- Sülük tedavisinde enfeksiyon kapma riski var mıdır ?

 

Uygulanıcak bölge pis ise sülük enfeksiyona sebep olabilir. Sülüklerin dış yüzeyi sterilize edilmemişse ,sülüğün üstündeki bakterilerden enfeksiyon kapabilirsiniz . Uygulanacak bölge temiz olursa ve de sülüklerin dış yüzeyleri sterilize edilmiş olursa hiçbir enfeksiyon görülmez…

 

 

 

16- Sülük ısırmak istemezse / ısırmıyorsa ?

 

Sülüğün kolayca ısırmaması halinde;

• Soğuk deri

• Sigara içiliyorsa

• Parfümlü yüzeyse

• Küçük çocuksa

Uygun bölge ılık ve temiz olan deridir . Sülük yapışmıyorsa kullanılmamış enjektör ignesini yapışmasını istediğiniz bölgeye hafifçe batırınız ve kan akmasını sağlayınız. Sülük kanın olduğu yere gelip yapışacaktır. Eğer hala yapışmıyorsa sülük degiştirilmelidir.

 

 

 

17- Sülük ısırması ağrı yada acıya sebep olur mu ?

 

Sülüğün ısırması hastalar tarafından sivrisinek ısırması gibi hissedilir. Sülüğün ısırması ağrı yada acıya sebebiyet vermez.

 

 

 

18- Sülükleri nasıl imha etmemiz gerekli ?

 

Sülükler kullandıktan sonra içinde %70 alkol bulunan kavanozda bekletilerek imha edilmelidir.

 

 

 

19- Sülük Tedavisi için Kaç sülük almalıyım ?

 

Hastanın yaşına, kilosuna ve hastalığın çeşidine göre kullanılıcak tıbbi sülük adedi ve uygulama seans aralıgı degişmektedir.

 

 

 

20- Sülük Tedavi Merkeziniz varmı ?

 

Firmamız Tıbbi Sülük satışı yapmaktadır. Sülük tedavi merkezimiz yoktur.

 

 

 

21-Sülükleri nasıl Sterilize ediyorsunuz? Ben evde sterilize edebilirmiyim ?

 

Sevk edilmeden önce özel hazırlanmış losyonun içerisinde bekletilerek dış yüzeyleri sterilize edilmektedir. Kişisel olarak dışarıdan almış oldugunuz sülükleri evde sterilize edemezsiniz.

 

Bu tedavi yöntemi, halen tam resmi geçerlilik kazanmasa da, tıpkı yanık bölgelerde kuyruk yağının kesin etkisi gibi, gerçekçi bir anlayışla uygulanmaktadır.

 




Bu haber 1159 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI