Bugun...



THY PARAYI BULDU
Tarih: 07-07-2016 15:32:38 + -


Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 11 Temmuz’da 6'ıncı kez alacakları 'Avrupa’nın En İyi Hava Yolu' ödülü için “Türkiye’deki havacılığın aldığı ödül bu. Hepimizin ortak paydası” derken, Euro 2016 için ayırdıkları bütçenin çok üzerinde bir geri dönüş aldıklarını da belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2016 15:32

THY PARAYI BULDU

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 11 Temmuz’da 6'ıncı kez alacakları 'Avrupa’nın En İyi Hava Yolu' ödülü için “Türkiye’deki havacılığın aldığı ödül bu. Hepimizin ortak paydası” derken, Euro 2016 için ayırdıkları bütçenin çok üzerinde bir geri dönüş aldıklarını da belirtti.

 

Atatürk Havalimanı’nda yolcu ve personelle bayramlaşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, şirketin 6'ıncı kez Avrupa’nın en iyi hava yolu şirketi ödülü alacak olmasından dolayı büyük gurur duyduklarını belirtti. Milliyet'in haberine göre, Aycı, “Türkiye’deki havacılığın aldığı ödül bu. Hepimizin ortak paydası” ifadesini kullandı. Aycı, “Benim için en büyük ödül, lokal yolcunun yeniden geri dönmesi, yeniden hisse değerimin bu yolcunun geri dönüşüyle şirketin daha fazla kar elde etmesi. Türkiye’de yeniden otellerin, uçakların dolması, havalimanlarının dolması, benim için en büyük ödül. Hissedarların, çalışanlarımın yolcularımın memnuniyeti, ülkemizin memnuniyeti benim için daha önemli” diye konuştu.

 

'REKLAM BÜTÇESİNİ KAT KAT ÇIKARDIK'

 

Aycı, Euro 2016'daki THY reklamlarının etkisine ve ayrılan bütçenin kaç katının çıkarıldığına ilişkin bir soru üzerine de “Çok katını çıkardık. Biz bu hesapları yaparken, çok ince hesaplar yapıyoruz. UEFA bize imzalarken ‘Çok zorlu müzakare süreci sonrası buraya geldik’ dedi. 55 yıllık kupa tarihinin ilk havacılık sponsorluğuydu” yanıtını verdi.

 

'THY'NİN FİNANSAL DURUMU DAHA İYİ OLACAK'

 

Şirketin finansal durumuyla ilgili öngörülerini de paylaşan Aycı, 2016’yı kapatırken 3'üncü ve son çeyrekte rakamsal olarak daha iyi noktalarda olacaklarını ifade etti.

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, “Bu yıl ikinci çeyrekte de bilançomuzda bir miktar artışla birlikte artan bir efekt ve etki göreceksiniz. İlk çeyrekteki tablonun bir miktar daha arttığını göreceksiniz. İkinci çeyrek sonrası toparlanma, diplomasi, yeniden turistlerin Türkiye’ye geliyor olmasıyla daha olumluya döneceğiz. 2017’ye daha iyi gireceğimizi düşünüyorum” dedi. Aycı, küresel, bölgesel ve yerel gelişmelerin lokal yolcu pazarında bir etki oluşturduğunu, bunun da bilançoya hemen yansıdığını ifade ederken, “Biz, lokal trafikte yüzde 30’luk düşüşü hemen transit yolcuyla kapatmaya kalktık. Transit yolcuyla ilgili de yüzde 22 artış yaptık. Doluluk oranları şu an yüzde 74’lerde.'' şeklinde konuştu.

 

ABD'DE ATAK

 

ABD’ye günlük 6 bin 500 yolcu taşıdıklarını, hedeflerinin 10 bin yolcuya çıkmak olduğunu anımsatan Aycı, “ABD’de transiti çalıştırmak için dünyanın en zengin pazarını burayla bağlayabilmek konusunda çalışıyoruz. Bunu başarmak için de ABD’de bilinirliliği, reklam ve sponsorluklarla artırmak istiyoruz. Örneğin Super Bowl’da yer alarak ABD’nin üçte birine en az bir kere ulaştık” dedi.

 

'ATATÜRK HAVALİMANI'NIN ERTESİ GÜN AÇILMASI BÜYÜK BAŞARI'

 

Atatürk Havalimanı’nın, terör saldırısının ardından herkesin ortak çalışmasıyla kısa sürede uçuş trafiğine açıldığını, Brüksel’in 12 gün açılamadığını hatırlatan Aycı, “Atatürk Havalimanı, terör saldırılarının ardından herkesin cansiperane çalışmasıyla kısa sürede uçuş trafiğine açıldı. Pek çok ülkenin altından kalkamadığı, altından da kalkamayacağı ve  kaldıramayacağı şeyleri Türkiye kaldırıyor. Allah bin kere razı olsun. Bizim milletimiz özverili bir millet. Kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, işe gelmeye, işine dört elle sarılmaya devam ediyor” değerlendirmesini yaptı…




Bu haber 621 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • MARKALAR
    MARKALAR
  • AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
    AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  • Millet için EVET
    Millet için EVET
  • Gündem Ekonomi Haber
    Gündem Ekonomi Haber
  1. MARKALAR
  2. AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
  3. Millet için EVET
  4. Gündem Ekonomi Haber
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Osman Zeki Öner
    Osman Zeki Öner
  • Osmanlı
    Osmanlı
  • Kubat Ötme Bülbül
    Kubat Ötme Bülbül
  • Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
    Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  • Aytaç Doğan İç Benim İçin
    Aytaç Doğan İç Benim İçin
  • İsmail Tunçbilek Derdin ne
    İsmail Tunçbilek Derdin ne
  1. Osman Zeki Öner
  2. Osmanlı
  3. Kubat Ötme Bülbül
  4. Neşet Ertaş Evvelim Sen Oldun
  5. Aytaç Doğan İç Benim İçin
  6. İsmail Tunçbilek Derdin ne
VİDEO GALERİ
YUKARI